صمد یوسفی اصل در رویداد ملی زیتون اظهار کرد: استان زنجان با تولید بیش از ۶۰ درصد زیتونکشور به عنوان بزرگترین تولید کننده در کشور شناخته شده است.
وی تصریح کرد: البته زیتون یک محصول با اهميت در کشور و در دنیا است و به همین لحاظ نیازمند یک جهش در این حوزه هستیم.
وی ادامه داد: هرچند ما در کل کشور به لحاظ کمی پیشتاز هستیم اما ولی نیازمند نگاه جدید و نو در کاشت داشت و برداشت این محصول هستیم.
یوسفی اصل با اشاره به اینکه چنین رویدادی با هدف استفاده از نظرات صاحب نظران در حوزه زیتون در حال برگزاری است، گفت: امیدواریم با برگزاری این رویداد بتوانیم حرف جدیدی در این حوزه داشته باشیم.
رییس اتاق بازرگانی زنجان گفت: البته در بحث مالی و علمی و تحقیقاتی نیازمند حرکت جدید هستیم، البته این رویداد نخستین گام است اما برای ادامه مسیر برای داشتن نگاه آینده نگرانه است همایش شروع خوبی است.
وی با اشاره به اینکه صادرات زیتون به کشورهای اسپانیا و روسیه در حال انجام است، گفت: امروز سفیر این دو کشور به صورت وبیناری در مراسم حضور خواهند داشت اما کاردار اوگاندا در مراسم حضور دارند.
رییس شورای ملی زیتون گفت: ۷۰ درصد فرآوری زیتون به صورت فله ای انجام میشود.
محمدعلی عباسی در رویداد ملی زیتون با اشاره به فرآیند تشکیل فراکسیون زیتون در مجلس اظهار کرد: قبل از این اتفاق چشمانداز بیست ساله طرح طوبی که در باغات طارم اجرا شد، این بود که روغن زیتون به سفرههای مردم بیاید و جایگزین روغنهای مضر شود؛ ولی متاسفانه اینطور به نظر میرسید که از هدف مذکور دور شده بودیم و باید گامهای بزرگتری برمیداشتیم.
عباسی با اشاره به اینکه پس از این اتفاقات به فکر تشکیل فراکسیون زیتون افتادیم گفت: تشکیل فراکسیون زیتون اقدامی بسیار کارآمد در راستای رفع مشکلات تولید زیتون و روغن زیتون کشور، همچنین افزایش سطح تکنولوژی در تولید این محصول بود.
عباسی گفت: متاسفانه ما فقط کنسرو و روغن زیتون را میشناسیم، در حالی که کشورهای پیشرفته 100 محصول فرآوری شده زیتون با اولویت روغن زیتون وارد بازار میکنند.
رئیس شورای ملی زیتون ایران با بیان اینکه نباید سختی کار، مانعی برای ادامه مسیر و دستیابی به اهداف بلندمدتمان باشد، تصریح کرد: با تشکیل فراکسیون زیتون در مجلس شورای اسلامی، زمینه برای ارتباط نزدیک نمایندگان با بخش دولتی، بیان مسایل و مشکلات استانهای زیتونخیز کشور در مجلس شورای اسلامی و تغییر نقشه راه زیتون فراهم میشود.
وی افزود: همچنین برندسازی از جمله اقدامات اساسی و پایهای برای حمایت از تولید داخلی است که باید در دستور کار فراکسیون قرار بگیرد.
عباسی با بیان اینکه فراکسیون زیتون با پیشنهاد و پیگیریهای شورای ملی زیتون ایران در مجلس شورای اسلامی راهاندازی شده است، اظهار کرد: هدف از تشکیل فراکسیون، ترسیم نقشه راه زیتون در راستای تسهیل حمایت از تولید داخلی، تجارت و مصرف روغن زیتون است.
وی با اشاره به اینکه در بحث کلان مدیریت آب دچار سوءمدیریت هستیم، گفت: انتقال آب قزل اوزن به اردبیل دردناک و فاجعه است.
عباسی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد واحدهای فرآوری زیتون به صورت فلهای کار میکنند، گفت: با این کار حدود ۳ هزار میلیارد تومان ارزش افزوده از کف دولت خارج میشود و ۸ هزار میلیارد تومان بخش خصوصی ضرر میکند.
وی با تاکید بر بحث برندسازی گفت: الان روغنزیتونی داریم که فقط یک لیتر آن ۳۰۰ یورو به فروش میرسد در حالی که ما در داخل کشور برای خرید تضمینی التماس میکنیم.
میر مسعود حسینیان سفیر ایران در تونس با اشاره به استقرار سیاسی در تونس و برگزاری انتخابات در ایران، گفت: در حال حاضر زمینه همکاری فیمابین وجود دارد.
میر مسعود حسینیان تصریح کرد: با توجه به استقرار این کشور در شمالیترین نقطه قاره آفریقا و همجواری با اروپا ارتباطات اقتصادی با این کشورها در سطح وسیع وجود دارد.
وی افزود: خوشبختانه در ماههای گذشته شاهد حضور هیاتهای مختلف در دو کشور بودیم که این امر باعث ایجاد فضای بهتر همکاری میشود.
وی با اشاره به کاهش قیمت جهانی زیتون گفت: وزارت جهاد کشاورزی زيتون خرید حمایتی را در تونس انجام میدهد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت کشت زیتون برای تامین روغن خوراکی استفاده از تکنیکهای هوش مصنوعی و روشهای آبیاری در همکاری مشترک دو کشور کمک کننده خواهد بود.
حسینیان گفت: باید یک نماینده فعال در حوزه زیتون در تونس مستقر باشد و ما زمینه بازدید فراهم خواهیم کرد که از تجربیات این کشور استفاده کنند و ما قادر به برگزاری برنامههاي وبیناری هم هستیم.
رضا طبیب سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا در رویداد ملی زیتون اظهار کرد: فرایند کاري زیتون در اسپانیا از صفر شروع میشود و تا استفاده از پسماند زیتون هم ادامه دارد.
وی گفت: اسپانیا یکی از فناوریهای اول دنیا در بحث زیتون است و با این ظرفیت میتوانیم اهداف دو جانبه را با اسپانیا دنبال کنیم.
وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که با همکاری اسپانیا به دنبال آن هستیم تاسیس مدرسه زیتون در ایران است.
وی گفت: سفیر عالی زیتون به ایران سفر خواهد کرد تا ظرفیتها احصا شود و در مادرید بتوانیم از آن استفاده کنیم.
حسین محمدی معاون اقتصادی استاندار زنجان در رویداد ملی زیتون مشکل منابع آب طارم را از جمله اولویتهای این محصول عنوان کرد و اظهار داشت: امیدواریم تعامل بین وزارت جهاد و وزارت نیرو بخشی از این مشکل را حل کند.
وی گفت: چالش دیگر زیتون این است که ما نتوانستیم در بحث برندسازی زیتون کار کنیم و مشکل اصلی بازاریابی اینمحصولنیز همان است.
وی ادامه داد: چالش دیگر زیتون بحث تسهیلات است که امیدواریم وزارت جهاد با این منابع در بحث توسعه زیتون طارم بتوانیمپررنگتر از قبل عمل کنیم.
معاون وزیر جهادکشاوری با بیان اینکه زنجان قطب تولید زیتون کشور بهشمار میآید، گفت: تولید پایدار زیتون جزو برنامههای وزارتخانه بهشمار آمده و در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است.
وی تصریح کرد: زیتون کالای اساسی است و مصوبه ای نیز در این راستا وجود دارد که در راستای حمایت از این محصول بوده است و تلاش میکنیم زنجیره ارزش زیتون تکمیل شود تا پروسه تولید زیتون پایدار شده و در این مسیر گامهای بلندی برداشته شده و به سمت اصلاح باغات رفتهایم.
وی با تاکید بر اینکه بر سیاست افزایش مسرانه مصرف روغن زیتون در کشور، عنوان کرد: سیاست این است که در تولید زیتون سرانه مصرف روغن زیتون افزایش پیدا کند و سعی ما بر این است که این روغن بیشتر در سبد مصرف مردم باشد.
و با اشاره به تولید ۱۷ هزار تن زیتون در کشور، افزود: برای ترویج این روغن بهدنبال برندسازی هستیم. در این راستا تولید سالانه زیتون امسال ۱۵۰ هزار تن بوده و در استان زنجان ۶۰ تا ۷۰ هزار تن است.
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه خوشبختانه کیفیت روغن زیتون بسیار بالاست و روغن تولیدی به مادرید اسپانیا ارسال میشود، گفت: به ۱۰۰ کشور دنیا صادرات داریم. این کار تولید و اشتعال است و بخش اعظم تولید مصرف داخل دارد. بازار زیتون حدود ۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد.
وی به ضرورت مکانیزاسیون باغات زیتون نیز اشاره کرد و یادآور شد: اقدامات خوبی در حوزه زیتون ارانجام شده است و برای نخستین بار کمباین زیتون وارد کشور شده است. نیازمند نگاه جدید و نو در کاشت داشت و برداشت هستیم و این همایش برگزار شده است تا از نظرات صاحب نظران استفاده کنیم و بتوانیم حرف جدیدی در این حوزه داشته باشیم.
وی ادامه داد: در بحث مالی و علمی و تحقیقاتی نیازمند حرکت جدید هستیم و این گام اول است و برای ادامه مسیر برای داشتن نگاه آینده نگرانه است همایش شروع خوبی است.