سپهر روشن - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: آلودگیهای محیط زیستی حاشیه شهر زنجان به ویژه حاشیه زنجانرود دغدغه اصلی برای حوزه کشاورزی است.
اکبر طیبی افزود: برای حل مسائل آلودگی های محیط زیستی در این محدوده ها لازم است همه دستگاه های دخیل و گروه های مردمی دست به دست هم دهند چون اداره کل محیط زیست به تنهایی نمیتواند همه مشکلات را رفع کند.
وی ادامه داد: عمده تراکم جمعیتی شهر زنجان در جوار همین محدوده هاست که تحت تاثیر آلودگی های محیط زیستی قرار دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان به جانمایی نامناسب شهرک تخصصی روی زنجان در نزدیکی این شهر اشاره کرد و گفت: کشاورزی تا شعاع مشخصی پیرامون این شهرک ممنوع است هرچند در این منطقه کشاورزی خاصی هم نداریم و زمین های منطقه عمدتا دیم است.
طیبی به ضرورت تعیین تکلیف دپوی پسماند روی در این شهرک تاکید کرد و افزود: اگر این پسماند که مراحل برداشت و فروش آن کلید خورده است در زمان کوتاهتری به سرانجام برسد، پیامدها و گرد و غبارهای ناشی از آن نیز برطرف میشود و بخش مهمی از دغدغه های محیط زیستی رفع خواهد شد.
انبار شدن پسماند رویِ واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک صنعتی تخصصی روی زنجان در پنج کیلومتری جنوب غربی شهر زنجان، حاصل انباشت پسماند واحدهای تولیدی طی سالهای گذشته بوده که محدودهای به وسعت ۳۲ هکتار را اشغال کرده است.
انبار این پسماندها به یکی از نگرانی ها و دغدغه های زیست محیطی مردم زنجان تبدیل شده بود تا اینکه از حدود سه سال پیش محل فعلی دفع پسماند که در محوطه شهرک صنعتی روی قرار داشت پلمب شد و واحدهای تولیدی موظف شدند پسماندها را به محل جدید در منطقه "سردهات" در ۵۰ کیلومتری شهر زنجان منتقل کنند.
از طرفی تعیین تکلیف نحوه و محل انبار پسماند روی شهرک صنعتی زنجان که میزان آن به حدود ۱۰ میلیون تن میرسد به واسطه ارزش اقتصادی آن مورد توجه قرار گرفت.
پس از کشمکش و جدال دولت و بخش خصوصی بر سر مالکیت پسماند روی انبار شده، بالاخره سه سال پیش با رای دستگاه قضا مالکیت آن به دولت واگذار شد تا مردم استان زنجان از عواید آن بهرهمند شوند.
به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان میزان ظرفیت انبار پسماند روی ۹ میلیون و ۹۸۵ هزار و ۵۷۷ تن بوده و بر اساس نمونه گیری های انجام شده عیار روی این پسماند ۱.۵۲ درصد و عیار سرب آن ۱.۸ درصد است.