مجید گلشنی منفرد روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: صادرات در استان زنجان بیشتر تولید محور است یعنی تولیدکنندگان خودشان صادرکننده شده اند.
وی خاطرنشان کرد: در استان نیازمند صادرکنندگانی هستیم که ممکن است تولید کننده هم نباشند. ولی در کار صادرات حرفه ای و تخصصی عمل میکنند.
گلشنی منفرد افزود: اگر صادرکنندگان خبره و بازرگانان ویژه در استان داشته باشیم با سهولت بیشتری میتوانیم برای محصولات تولیدی صنعتی و کشاورزی بازار مناسب پیدا کنیم.
وی ادامه داد: وجود صادرکنندگانی که به ویژه در کشورهای همسایه بارانداز و انبارهای لجستیکی داشته باشند، فوق العاده در امر صادرات حایز اهمیت است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: متاسفانه به دلیل همین ضعف کمبود چنین بازرگانانی، زنجان جزو استان های است که نمایشگاه های اقتصادی و تجاری آن در سطح قوی برگزار نمیشود.
گلشنی منفرد اظهار کرد: در حوزه کشاورزی ۴۰ درصد تولید زیتون کشور در استان زنجان است ولی یک استانی که کمتر از ۱۰ درصد تولید کشور را دارد، بیشترین برندهای مربوط به این محصول را دارد و از این ظرفیت در صادرات بهترین استفاده را میکند.
وی افزود: در صنعت نساجی به لحاظ ارزش افزوده، استان زنجان جایگاه سوم را در کشور دارد ولی در ارزش صادراتی این صنعت، رتبه ۱۸ را در بین استان ها داریم، این یعنی یک جای کار ایراد دارد و باید به مسأله صادرات به صورت جدی نگاه کنیم.
گلشنی منفرد اظهار کرد: راه اندازی پایانه های صادراتی در استان با نگاه فراهم کردن زمینه برای قوی عمل کردن در حوزه صادرات در استان عملیاتی شده است.
وی همچنین در خصوص برخی تفاوت ها در خصوص آمار صادرات و واردات استان، گفت: علت تفاوت آمار صادرات واحدهای صنعتی ارایه شده از سوی گمرک و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان این است که برخی از واحدهای تولیدی، صادرات خود را از طریق گمرک های دیگر غیر از گمرک استان انجام میدهند.
گلشنی منفرد افزود: البته مبنای آمار همان داده های گمرک خود استان لحاظ میشود و این آمار برای ما قابل اتکا است.
وی یادآور شد: در زمان حاضر به واسطه برخی اقدمات همچون ایجاد آزمایشگاههای مرجع برخی محصولات و کالاها در استان، بیش از ۹۰ درصد صادرات و واردات زنجان از طریق گمرک این استان انجام میشود.